Saimaan Juomatehdas on moderni kasvuyritys

Saimaan Juomatehtaan juuret ovat Saimaan rannoilla. Panimoyrityksen historia ulottuu vuoteen 1995, jolloin Suomen EU-jäsenyyden myötä avautui ravintoloille mahdollisuus oluen valmistamiseen omassa panimossa.

Ravintoloitsija Pertti Oksa lähti uuden mahdollisuuden innoittamana Tammelaan Mustialan pienpanimokouluun. Suoritettuaan kurssin Oksa aloitti oluenpanon Mikkelissä, Pienpanimo Naapurina tunnetussa ravintolapanimossa pienillä 200 litran keittokoon laitteilla.

Vuonna 2002 Oksa hankki omistukseensa lappeenrantalaisen Saimaan Panimon. Samalla olutkattiloissa keittokoko kasvoi 3000  litraan.

Seuraava askel oli Panimoravintola Bruuverin perustaminen Helsingin Kampin uuteen liikekeskukseen 2006. Bruuveriin ravintolapanimoon siirtyivät samalla Pienpanimo Naapurissa olleet oluenvalmistuslaitteet.

Vuonna 2011 panimoyhtiö muutti nimensä Saimaan Juomatehtaaksi. Samassa yhteydessä Saimaan rannoilla toimiva pienpanimo selkiytti ja uudisti tuotevalikoimaansa ja siirtyi valtakunnalliseen jakeluun.

Lappeenrannan panimo kävi ahtaaksi yrityksen markkinoiden laajennuttua. Vuonna 2010 olutta valmistui Lappeenrannassa 135 000 litraa. Vuonna 2012 tuotanto yli kaksinkertaistui 400 000 litraan.

Vuonna 2013 Saimaan Juomatehdas rakensi uuden tehtaan Mikkeliin. Oluttehtaaseen tulivat panimo- ja käymislaitteiden ohella tölkitys- ja pullotuslinjastot. Keittokoko kasvoi nykyiseen 6000 litraan.

Samalla pakattujen tuotteiden valikoimat laajenivat oluista luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettuihin siidereihin ja long drinkeihin. Uuden juomatehtaan tuotanto on vuonna 2014 arviolta 900 000 litraa.