Saimaan Juomatehdas

Saimaan Juomatehdas on itsenäinen ja rehdisti suomalainen pienpanimo, jonka juuret ovat syvällä Saimaan rannoilla. Valmistamme korkealaatuisia juomatuotteita puhtaista kotimaisista raaka-aineista. Haluamme tarjota monipuolisia makunautintoja laatujuomien ystäville.

Saimaan Juomatehdas on yksi Suomen vanhimmista toiminnassa olevista pienpanimoista. Mikkelissä toimiva juomatehdas on perustettu vuonna 1995. Uusi tuotantolaitos avattiin vuonna 2013.

Saimaan Juomatehdas toimii edelläkävijänä suomalaisten luonnonmukaisesti valmistettujen juomien valmistajana ja kehittäjänä. Yritys valmistaa pääasiassa luonnonmukaisesti tuotetuista raaka-aineista valmistettuja oluita, siidereitä ja lonkeroita.

Kotimaista lähituotantoa

Saimaan Juomatehdas suosii suomalaista lähituotantoa. Osoituksena puhtaista kotimaisista raaka-aineista ja suomalaisesta työstä on Saimaan Juomatehtaalle ja sen tuotteille myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus ensimmäisenä suomalaisena pienpanimona. Tuotteiden kotimaisuusaste on keskimäärin 75 prosenttia ja oluiden 82 prosenttia.

Saimaan Juomatehdas on sitoutunut vähentämään toimintansa ympäristövaikutuksia muun muassa vihreää sähköä käyttämällä ja kehittämällä tuotantomenetelmien energia- ja raaka-ainetehokkuutta.

Perheyrityksen arvojen mukaisesti paikallisuus ja yhteisöllisyys ovat Saimaan Juomatehtaan toiminnan kulmakiviä. Vastuu lähiympäristöstä on myös vastuunkantamista alueen työllisyydestä ja elinkeinotoiminnasta. Yritys tiedostaa merkityksensä elintarvikealan työllistäjänä ja kasvuyrityksenä uusien työpaikkojen luojana.