Blogi

Saimaan Juomatehtaan blogi ottaa kantaa suomalaiseen olut- ja alkoholipolitiikkaan, ajan ilmiöihin ja alalla vallitseviin trendeihin. Blogipalsta kannustaa lukijoita kohtuulliseen alkoholinkäyttöön sekä hyvistä mauista nauttimiseen. Kirjoituksissa saavat tarpeen tullen huutia mietojen alkoholijuomien mainontaa ja myyntiä rajoittavat lait ja määräykset sekä viranomaistulkinnat.

Vauhti kiihtyy Mikkelin panimolla


Koko Eurooppa kuhisee Kreikasta. Hellettä janoavan Suomen yli pyyhkäisi monikansallisen Microsoftin viikate vieden tsunamin lailla mennessä melkeinpä viimeisetkin työpaikat Salon kaupungista. Monissa muissakin firmoissa on työntekijöille tullut äkkilähtö kuin entiselle riihelle.

Mutta Mikkelissäpä vielä sinnitellään ja suhtaudutaan eteläsavolaisella lupsakkuudella tulevaisuuteen. Saimaan Juomatehtaalla olut ja siideri ovat käyneet kaupaksi entistä paremmin. Etenkin Kekkonen Keskiolut ja Saimaa-olutperhe ovat maistuneet janoiselle kansalle.

Saimaa kuva

Ja kauppa käy kuin siimaa. Myynti onkin tänä vuonna peräti tuplautumassa viime vuotiseen verrattuna, ja litramäärät kapuavat samalla aivan uudelle miljoonaluvulle eli 1,4 miljoonaan litraan. Myynnin kasvun takana ovat hyvien tuotelanseerausten ohella toiminnan tehostamisen kautta saavutetut kilpailukykyisemmät hinnat, mikä näkyy myös kuluttajan kukkarossa.

Tuotannon rajat ovat tulleet kuitenkin panimolla vastaan. Oluiden ja siidereiden kysyntä on ollut viime kuukausina suurempi kuin mihin me olemme Mikkelissä pystyneet vastaamaan. Tuotantokapasiteetti on käynyt täysillä huhtikuusta lähtien.

”Ei Luoja laiskoja elätä, eikä leivätön syönti näläkee pitele”. Saimaan Juomatehtaalla tämä tarkoittaa sitä, että nyt on aika taas kääriä hihat ja ”lyyvä lissee löylyä” eli satsata tulevaisuuteen. Olemmekin päättäneet uudesta mittavasta investointiohjelmasta, jonka avulla saamme lisää kapasiteettia.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että panimolle asennetaan lisää käymistankkeja, pystytetään uusi pullotuslinjasto sekä rakennetaan laboratorio, joka kehittää panimolla tapahtuvaa omaa laadunvalvontaa ja sitä kautta takaa entistäkin paremmat juomatuotteet kuluttajille.

Eteläsavolaisille ”työ” on tuttu sana. Mikkelin torilla saattaa kuulla jonkun kyseisevän, että ”mitteepä työ tiällä vatuloitte”. Panimon uudet investoinnit tuovat mukanaan tähän aikaan tuiki tarpeellista oikeaa työtä eli 2–3 uutta työpaikkaa vuoden loppuun mennessä. Työhönsä tarmolla ja väkevyydellä suhtautuvat ammattilaiset voivatkin jo ruveta lähettelemään Saimaan Juomatehtaalle työpaikkahakemuksiaan.

Juoma- ja elintarvikesektorilla jokainen investointi luo uutta työtä aina perusraaka-aineiden tuotannosta palveluammatteihin saakka. Me Saimaan Juomatehtaalla pyrimme omalta osaltamme näyttämään mallia, että määrätietoisella kasvustrategialla ja rohkeilla päätöksillä pystytään Suomeen luomaan vaikeinakin aikoina työtä sekä suorina että välillisinä työpaikkoina. Me olemme aidosti ylpeitä työstämme, ja suhteemme omiin tuotteisiimme on luvalla sanoen jopa intohimoinen.

Keväällä eduskunnassa päätetty pienpanimoiden oluiden valmisteverojen huojennus parantaa merkittävästi meidän sekä muiden pienpanimoiden toimintaedellytyksiä. Tästä onkin hyvä jatkaa. Odotamme valtiovallalta juoma-alaan liittyviä rohkeita päätöksiä myös tulevaisuudessa.