Vuoden paras olut ja siideri

Saimaan Juomatehdas putsasi palkintopöydän Helsinki Beer Festivalilla voittaen vuoden parhaan oluen sekä vuoden parhaan siiderin tittelit yli 120 tuotteen ja 25 valmistajan joukosta.

Saimaan Juomatehtaan tuotteet menestyivät laajalla rintamalla Helsinki Beer Festivalilla, kun tuomaristo valitsi 16. kerran Suomen parhaat oluet ja siiderit. Oluille palkintoja jaettiin yhteensä kuudessa eri sarjassa, joiden voittajista tuomaristo valitsi vuoden olueksi Saimaan Juomatehtaan Django & Steven Pale Ale 5,2 %:n. Vuoden siideriksi valittiin Saimaan Juomatehtaan Kuulas Luomuomena 4,7 %. Menestystä täydensi Marsalkka Vaalea Luomu 5,2 %, joka palkittiin hopealla vaaleiden lager-oluiden sarjassa.

Django Steven Pale Ale on suodattamaton pintahiivaolut, jonka tuoksussa ja maussa on samettista maltaisuutta ja trooppisia hedelmiä. Tuomaristo ylisti voittajaoluen runsasta makua ja pehmeyttä, jonka tasapainoinen humalointi viimeistelee aromikkaan makunautinnon.

”Kyseessä on panimomme tuotekehitysversio syksyllä vähittäiskauppoihin lanseerattavasta uudesta tuoteperheestä. Vuoden olut -titteli vahvistaa näkemystämme siitä, että oluen ystävät kaipaavat oluisiin yhä enemmän luonnetta ja makua,” iloitsee Saimaan Juomatehtaan toimitusjohtaja Pertti Oksa.

Kuulas Luomuomena on suodatettu kuiva luomusiideri, jonka tuoksussa ja maussa on tuoreen omenan puhtautta ja raikkautta. Siiderin aito maku syntyy luomuomenamehusta ilman keinotekoisia aromeja.