Blogi

Saimaan Juomatehtaan blogi ottaa kantaa suomalaiseen olut- ja alkoholipolitiikkaan, ajan ilmiöihin ja alalla vallitseviin trendeihin. Blogipalsta kannustaa lukijoita kohtuulliseen alkoholinkäyttöön sekä hyvistä mauista nauttimiseen. Kirjoituksissa saavat tarpeen tullen huutia mietojen alkoholijuomien mainontaa ja myyntiä rajoittavat lait ja määräykset sekä viranomaistulkinnat.

EKOenergia leviää kansainvälisesti Saimaan Juomatehtaan esimerkin avulla

” Mikkeliläinen Saimaan Juomatehdas siirtyi maailman ensimmäisenä panimona käyttämään EKOenergia-merkittyä sähköä kesällä 2016, ja juomatehtaan vanavedessä useat muut panimot ovat tehneet saman valinnan. Panimon tuotteet EKOenergia-merkkeineen ovat sen jälkeen olleet näkyvästi esillä kansainvälisessä työssämme Euroopassa ja sen ulkopuolella.”

Laboratorio varmistaa oluidemme laadun

Yhdysvalloissa on useamman vuoden ajan käynyt kuumana keskustelu pienpanimoiden tuotteitten laatutasosta ja samalle kiukaalle lyödään jo Suomessakin löylyä. Useat oluiden parissa aktiivisesti toimivat henkilöt ja tahot ovat nostaneet laatukysymystä esille ja hyvä niin. Julkinen keskustelu on hyvä kirittäjä muutoksiin; ongelmillahan ei ole tapana kadota, mikäli niitä ei tunnisteta. Olemme jo pitkään seuranneet tätä pääosin asiallisesti käytyä keskustelua, ja haluamme nyt osallistua siihen kertomalla omista kokemuksistamme ja näkemyksistämme.

Harri Puhakan matka kotiolutmestariksi

Saimaan Juomatehtaan blogissa vierailee kirjoittajana Harri Puhakka. Hän voitti viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetyn Suomen Kotiolutmestari -kilpailun ja edusti Suomea Roomassa järjestetyissä kotioluen valmistuksen EM-kilpailuissa. Blogikirjoituksessa Harri avaa kotiolutharrastuksensa taustoja sekä voittajaolut Copper Mallet Red Alen syntyä.

Mäskillä meheväksi – herkkusuiden arvostama Mallaspossu kasvaa Saimaan Juomatehtaan avulla

Sianlihan tuotanto muuttui Kaartilassa tappiolliseksi ja vuoden 2012 elokuussa Kaartinen oli kovan päätöksen edessä: sikalan pito oli lopetettava rehukustannusten karattua käsistä. Siat lähtivät tilalta helmikuussa 2013 ja tilan tulevaisuus oli pohdinnassa.

Vaan kun hätä oli suuri, löytyi apu läheltä. Etsiessään helpotusta rehuongelmaan Kaartilan isäntä oli kuullut Saimaan Juomatehtaan rakentavan panimolle uusia tiloja Mikkeliin ja otti meihin yhteyttä.

Ensimmäinen Euroopassa! Saimaan Juomatehdas tuo uuden pakkausinnovaation markkinoille

Etiketöityjen juomatölkkien kierrätys ei ole aikaisemmin onnistunut. tuomme nyt markkinoille yhteistyössä UPM Raflatacin ja Auraprintin kanssa kehitetyn pakkausinnovaation, jonka ansiosta etiköidyt tölkit voidaan kierrättää painettujen tölkkien tavoin. Innovaatio hyödyttää kuluttajaa, ympäristöä ja koko juoma-alaa.

Tuotteemme ovat nyt entistäkin ekologisempia

Ensimmäisenä eurooppalaisena panimona Saimaan Juomatehdas on siirtynyt käyttämään EKOenergiaa tuotannossaan. Suomen luonnonsuojeluliiton luoma ainoa koko Euroopan laajuinen ympäristömerkki takaa, että panimon energiakäytön ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman pienet.

Käymme taisteluun suomalaisen siiderin puolesta

Suomalaisen siiderin tila on hälyttävä. Siiderin myynti sakkaa kuin Tupolevin lentokone. Myynnin laskiessa nykyistä vauhtia muutaman vuoden kuluttua meillä ei ole enää omenasiideristä kuin kara jäljellä. Käymme taisteluun aidon kotimaisen siiderin puolesta.

Suomalaisen siiderin sielu on hukassa

Suomalaisen siiderin sielu on hukassa. Siideri ei ole päässyt kunnolla eroon nuorten naisten ja teini-ikäisten suosikkijuoman imagosta. Uutena suuntauksena ovat perinteisellä valmistustavalla aidoista raaka-aineista valmistetut siiderit. Aitojen makujen arvostuksen myötä kuivat omenasiiderit valtaavat makeilta ja light-tuotteilta markkinoita.

Käsityöolut on joulupöydän selkäranka

Suomalainen joulupöytä on kuin suunniteltu oluen kaveriksi. Olut sopii erittäin hyvin joulupöytään myös matalan alkoholipitoisuutensa vuoksi. Jouluruuissa mausteiden käyttö on hillittyä. Maltaiset oluet tukevat jouluaterian monia perusmakuja. Perinteisesti vaaleat ja tummat lageroluet ovat kuuluneet joulun perusjuomiin. Niiden rinnalle ovat nousseet hieman voimakkaammin humaloidut ja rungoltaan tukevammat bitterit, India pale alet ja stoutit.

Kotimainen mallasohra on Saimaan Juomatehtaan oluiden perusta

Maailmalla vauhdilla etenevän käsityöoluiden buumin vuoksi laadukkaan mallasohran kysyntä on kovassa kasvussa. Yhteistyökumppanimme Viking Malt on pystynyt hyvin vastaamaan myös pienpanimoiden kysyntään kotimaassa.  

Mallastamon kanssa tehtävä tiivis yhteistyö takaa Saimaan Juomatehtaalle laajan valikoiman erilaisia maltaita, joiden ansiosta nautiskelijalla on maisteltavinaan runsaasti erilaisia oluita.